Over het Schurenberger Park

Schurenberger Park

 

Het Schurenberger Park is een initiatief van buurtbewoners uit de Hoensbroekse wijk Maria-Gewanden en Stichting Buurtbeheer Maria-Gewanden. Het groengebied is het resultaat van het werk van vrijwilligers die een nieuwe bestemming zochten voor het terrein van de voormalige sportvelden van voetbalvereniging VKC en Korfbalvereniging Mariarade. Het park zal in de definitieve fase bestaan uit 3 in elkaar overlopende gebieden: een levensloopbos, activiteitenterrein en een natuurlijk bos.

Herdenken in het levensloopbos
Het levensloopbos is tot stand gekomen door inwoners van Hoensbroek die een boom konden adopteren ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis: bij een geboorte, een huwelijk of bijvoorbeeld bij het overlijden van een dierbare.


Voor een eenmalige bijdrage van €75 kon men een boom adopteren. Iedere geadopteerde boom kreeg zijn eigen label met daarop de naam van de adoptant.


Adoptanten kunnen konden uit verschillende boomsoorten kiezen. Het gebied waarop de bomen worden geplant wordt onderhouden door de stichting Schurenberger Park en diverse vrijwilligers.

Bedrijvigheid op het activiteitenterrein
Het terrein dat grenst aan de parkeerplaats van het volkstuinencomplex wordt ingericht als activiteitenterrein. Dit deel van het Schurenberger Park heeft ongeveer de grootte van een voetbalveld. Het kan door scholen, scouting, en verenigingen uit Hoensbroek gebruikt worden voor diverse activiteiten.

Wilt u gebruik maken van ons activiteitenterrein? Neemt u dan contact met ons op. Dat kan door een e-mail te sturen naar info@schurenbergerpark.nl of stuur een bericht via onze contactpagina.

 

Ontdekken in het natuurlijk bos
Het centrale stuk van het Schurenberger Park wordt ingericht als natuurlijk bos. Een deel van de bomen die hier worden geplant zijn afkomstig van het ‘papierenbomenbos’ en het IBA-project Parc Urbana. Met het papierenbomenbos draagt de Gemeente Heerlen bij aan een klimaatneutraal beleid en dat doet ze onder andere door nieuwe bomen te planten zoals in ons Schurenberger Park.


Verder staan er binnenkort in het natuurlijk bos een verscheidenheid aan geurige en kleurige struiken en is er een kikkerpoel aangelegd. Ook staat er een bijzondere boombank waarin verschillende dieren zijn uitgebeeld.

Stichting Schurenberger Park

Vanaf 20 juli 2016 is het beheer van het park in handen van Stichting Schurenberger Park.

 

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Dennis Dokter

  • Secretaris: Jolanda Ermers-Offerbeek

  • Penningmeester: Ralph Spaetgens

Verder zijn de volgende vrijwilligers actief betrokken bij de inrichting en beheer van het park:

  • Corina de Greef

  • Hans Ermers (communicatie)

  • Dick Dokter

  • Jacqueline Salassa

  • Lars Spaetgens

Sponsoren

Het Schurenberger Park komt mede tot stand door bijdragen van:

Hoofdsponsor:

 

Schurenberger Park 

Bezoekadres:

Groenewegse bospad Hoensbroek

 

Postadres:

Stichting Schurenberger Park

p.a. Zandbergsweg 22B

6432CD Hoensbroek

info@schurenbergerpark.nl
www.schurenbergerpark.nl

Algemene voorwaarden


Download onze AVG

 

Bankrekening: NL75 RABO 0311 2932 39
Ten name van: Stichting Schurenberger Park

K.v.K:                 66527236

© 2016 Schurenberger Park

  • White Facebook Icon

Website gerealiseerd door 
www.ermers-communicatie.nl

Ontwerp logo Schurenberger Park:

LOT Grafisch ontwerp

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now