Activiteiten

Boomplantdag adoptanten groot succes

Op zaterdag 5 november plantten 85 adoptanten hún boom in het Schurenberger Park. Meer dan 400 aanwezigen beleefden een memorabele en sfeervolle dag en zetten hiermee een belangrijke volgende stap bij de realisatie van het nieuwe park.

De organisatie had alles op alles gezet om de verdeling van de bomen en het planten zo soepel mogelijk te laten verlopen: gaten werden gegraven en genummerd, bomen besteld en gelabeld. Er was compost aanwezig en een grote watertank om de bomen voldoende water te kunnen geven. Om kwart over elf druppelden de eerste mensen binnen en om 12 uur begon het officiële deel met koffie, vlaai en een korte toespraak van de voorzitter van Stichting Schurenberger Park Dennis Dokter. Daarna was het woord aan initiatiefneemster van het levensloopbos en secretaris van de stichting Jolanda Ermers. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen en wethouder Martin de Beer spraken daarna hun grote waardering uit over de manier waarop met dit initiatief burgers actief worden betrokken bij het ontwikkelen van hun eigen leef- en woonomgeving. Klik hier voor een foto-impressie van de boomplantdag.

Foto: Emile Bosch

Nadat Marleen van Rijnsbergen namens de provincie een boom had geplant, onthulden twee vertegenwoordigers van de voormalige sportvereniging VCT-Kaspora een informatiebord met de namen van alle adoptanten.

Foto: Emile Bosch

Daarna was het de beurt aan de adoptanten en hun aanhang om hún boom te gaan planten.

Een filmverslag gemaakt door Peter Sikora:

Tijdens en na de boomplantdag ontvingen de organisatoren veel lovende reacties:

"Wat een mooie en gezellige boomplantdag. Alles goed georganiseerd en daarvoor onze welgemeende complimenten. CHAPEAU!!"

"Ik vond het afgelopen zaterdag heel bijzonder om met ons allen een stukje geschiedenis in Hoensbroek te maken met dit geweldige initiatief. Daarnaast alle hulde voor de perfecte organisatie".

"Groot compliment voor het geslaagde project. Wat een geweldige saamhorigheid op het terrein. Groot bedankje voor alle vrijwilligers".

Geweldige inzet van vrijwilligers

De stichting Schurenberger Park wil alle vrijwilligers nogmaals hartelijk danken voor hun fantastische inzet tijdens deze boomplantdag. Zonder jullie was deze dag niet mogelijk geweest!

#burgerinitiatief #bomenwijzer #Hoensbroek #MariaGewanden #Boomplantdag #Boomplanten #SchurenbergerPark #Vrijwilligers #Schurenberg #levensloopbomen #levensloopboom #Levensloopbos #GemeenteHeerlen #ProvincieLimburg #Limburg

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Schurenberger Park 

Bezoekadres:

Groenewegse bospad Hoensbroek

 

Postadres:

Stichting Schurenberger Park

p.a. Zandbergsweg 22B

6432CD Hoensbroek

info@schurenbergerpark.nl
www.schurenbergerpark.nl

Algemene voorwaarden


Download onze AVG

 

Bankrekening: NL75 RABO 0311 2932 39
Ten name van: Stichting Schurenberger Park

K.v.K:                 66527236

© 2016 Schurenberger Park

  • White Facebook Icon

Website gerealiseerd door 
www.ermers-communicatie.nl

Ontwerp logo Schurenberger Park:

LOT Grafisch ontwerp

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now