Activiteiten

Nieuwe straatnaam voor pad Schurenberger Park

Wethouder Adriane Keulen onthult op zaterdag 16 maart om 13.00 uur de nieuwe straatnaam van het wandelpad dat door het Schurenberger Park in Hoensbroek loopt. Het pad werd al in 2016 aangelegd en krijgt die dag een officiële straatnaam. Deze werd niet gekozen door een gemeentelijke commissie, maar door de stichting die het park beheert. Verwijzing naar verleden én toekomst Hoewel de nieuwe naam pas op zaterdag 16 maart bekend wordt gemaakt, geeft initiatiefnemer Hans Ermers van het Schurenberger Park vast een hint. ‘De nieuwe naam verwijst naar de naam van de eeuwenoude verbindingsweg tussen Amstenrade en het buurtschap Terschuren. Die liep hier vroeger op nagenoeg hetzelfde tracé.

Door de komst van de sportvelden van VKC en korfbalvereniging Mariarade en de aanleg van de Randweg bijna vijftig jaar geleden, verdween de oude naam nagenoeg helemaal. Met de nieuwe naam brengen we een stuk Hoensbroekse historie terug. Maar we kijken met de nieuwe naam ook in de toekomst: de nog jonge bomen worden groter en iedereen kan wandelen door een groeiend bos dat ontstond uit een burgerinitiatief en mensen die een levensloopboom adopteerden’. Inspraak bij nieuwe straatnamen Het idee voor de nieuwe straatnaam komt niet van de gemeente zelf, maar ontstond binnen de Stichting Schurenberger Park. ‘Al bij de aanleg van het park vonden de initiatiefnemers al dat het pad een eigen naam moest krijgen. We zijn er trots op dat we uiteindelijk de nieuwe straatnaam zelf konden bepalen’, zegt Ermers.

Het idee om burgers meer inspraak te geven, past in de visie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen. Dat gaf begin oktober 2018 aan de commissie ‘Naamgeving Openbare Ruimte’ de opdracht om buurtorganisaties en inwoners van Heerlen een directere stem te geven bij de naamgeving van straten, pleinen, parken, plantsoenen, terreinen en paden. Burgerinitiatief Schurenberger Park Het Schurenberger Park is een initiatief van buurtbewoners die ee nieuwe bestemming zochten voor een voormalig sportterrein. Wat oppervlakte betreft is het een van de grootste initiatieven binnen de methode ‘Gebrookerbos’, een van de IBA-projecten.

In het bijna 3 hectare grote park staan inmiddels meer dan 350 bomen, waaronder fruitbomen en honderdvijfentwintig levensloopbomen.

#Gebrookerbos #IBAParkstad #Schurenbergerpark #HeemkundeHoensbroek #Straatnaam #NieuweStraatnaam #Straatnaamcommissie

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Schurenberger Park 

Bezoekadres:

Groenewegse bospad Hoensbroek

 

Postadres:

Stichting Schurenberger Park

p.a. Zandbergsweg 22B

6432CD Hoensbroek

info@schurenbergerpark.nl
www.schurenbergerpark.nl

Algemene voorwaarden


Download onze AVG

 

Bankrekening: NL75 RABO 0311 2932 39
Ten name van: Stichting Schurenberger Park

K.v.K:                 66527236

© 2016 Schurenberger Park

  • White Facebook Icon

Website gerealiseerd door 
www.ermers-communicatie.nl

Ontwerp logo Schurenberger Park:

LOT Grafisch ontwerp

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now